Masina de spalat vase incorporabila

MASINI DE SPALAT VASE INCORPORABILE

Fie că îți reamenajezi bucătăria, schimbi vechea mașină de spălat vase sau cumperi electrocasnice pentru o nouă locuință, te-am putea ajuta să îți găsești modelul perfect. Informațiile pe care urmează a ți le prezenta au scopul de a te ajuta să alegi cea mai bună mașină de spălat vase incorporabilă.

Bosch SPV66TX01E

OTPOINT HSIO3O23WFE

HOTPOINT HSIO3O23WFE

masina de spalat vase incorporabila Beko DFN38530DX

Beko DFN38530DX

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV50E60EU

Bosch SMV50E60EU

Masina de spalat vase Whirlpool WSFE 2B19

Whirlpool WSFE 2B19

Electrolux EEA27200L

Electrolux EEA27200L

Beko DIS25010

Beko DIS25010

CUM ALEGEM CEA MAI BUNĂ MAȘINĂ DE SPĂLAT VASE INCORPORABILĂ?

Fie că îți reamenajezi bucătăria, schimbi vechea mașină de spălat vase sau cumperi electrocasnice pentru o nouă locuință, te-am putea ajuta să îți găsești modelul perfect. Informațiile pe care urmează a ți le prezenta au scopul de a te ajuta să alegi cea mai bună mașină de spălat vase incorporabilă.

Poți descoperi ce design se potrivește bucătăriei tale, cât de silențioasă este și ce funcții speciale au aceste electrocasnice. Cât timp cunoști toate aceste lucruri, îți va fi mult mai simplu să îți dai seama cât de utilă îți va fi mașina.

Un prim pas este acela de a determina scopul în care vei ajunge să folosești mașina de spălat vase. Acest lucru cuprinde caracteristici precum frecvența cu care speli vasele, numărul de recipiente pe care obișnuiești să le cureți de fiecare dată și alte aspecte.

De asemenea, trebuie să îți cunoști foarte bine locuința și să te asiguri că un model zgomotos nu ar fi o problemă pentru persoanele ce locuiesc în casă. Pe măsură ce capeți suficiente cunoștințe, ideal este să îți stabilești câteva funcții pe care le consideri esențiale.

DIMENSIUNILE MASINII DE SPALAT VASE

dimensiuni masina de spalat vase

Dimensiunile unei mașini de spălat vase incorporabilă sunt adesea standard, având însă lățimi diferite în anumite cazuri. Pot exista mașini de spălat vase de 45cm, respectiv 60cm lățime, fiind singura direcție în care valorile pot varia.

Vom lua ca exemplu coordonatele dimensionale pe care le au cele mai bune mașini de spălat vase incorporabile, prima dintre ele având lățimea de 60cm, cea din urmă având lățimea omoloagă, cea precizată mai sus:

 • mașină de spălat vase incorporabilă Electrolux ESL4200LO – 82 x 44.6 x 55 – în exact aceeași ordine v-am precizat înălțimea, lațimea și adâncimea mașinii de spălat vase;
 • mașină de spălat vase incorporabilă Whirlpool WIE 2B19 – 82 X 59.5 X 57 – aceeași ordine și același principiu ca cel anterior;

Mașina de spălat vase incorporabilă este concepută pentru a fi poziționată sub un blat de bucătărie. Multe dintre ele au un design ce favorizează spațiul util(cel interior), astfel încât să poți spăla un număr mai mare de vase.

Dacă ai o bucătărie mică sau un spațiu secundar în care vrei să ai un astfel de electrocasnic(precum o altă bucătărie mai mică sau un birou), te anunțăm încă de pe acum că poți găsi și o mașină de spălat vase incorporabilă compactă.

ASPECT ȘI FINISAJE MASINA DE SPALAT VASE

panou de control masina de spalat vase

Panoul de control

Caldura cu care mancarurile sunt gatite este produsa de o flacara alimentata de gaz si aflata la baza cuptorului. Aprinderea anumitor modele se face cu ajutorul unei scantei produse electronic. Acest lucru poate salva destul de multa energie ce s-ar putea risipi in aer sub forma de gaz si implicit poate reduce riscul de incendiu.

Cuptoarele incorporabile cu gaz nu mentin o temperatura la fel de consistenta precum cele electrice, insa sunt avantajate de un consum mai mic. De asemenea, ele se incalzesc si se racesc mult mai rapid si sunt perfecte pentru persoanele care vor sa gateasca ceva rapid.

maner masina de spalat vase

Mânerele masinii de spalat vase

Te poți folosi de ele pentru a deschide ușa mașinii de spălat vase. E de la sine înțeles că nu e cazul să dăm foarte multe detalii despre ele. Pot avea diferite forme care sa fie mai mult sau mai puțin confortabile sau mai ușor / greu de curățat.

material confectie masina de spalat vase

Materialul de confecție al mașinii de spălat vase

Sunt disponibile o mulțime de finisaje exterioare sub forma cărora se poate găsi o mașină de spălat vase incorporabilă. Materialul din care este confecționat electrocasnicul reprezintă cel mai important factor comun dintre dispozitiv și bucătăria ta, atâta timp cât vorbim de latura estetică.

Ai de ales între modele cu textură neagră, albă, crem sau o mașină din oțel inoxidabil sau inox, precum și una a cărei ușă să fie chiar o deschidere a unui obiect de mobilier din bucătăria ta. Mai jos vom detalia ultimele două situații:

 • oțel inoxidabil sau inox – aduc un design modern încăperii, însă trebuie să înțelegeți care sunt diferențele dintre cele două; oțelul inoxidabil este rezistent, însă materialul nu este unul magnetic și e foarte probabil ca urmele degetelor să apară foarte ușor; pe de altă parte, inoxul este magnetic și nu reține foarte ușor amprentele, fiind simplu de curățat;
 • mașină de spălat vase complet incorporabilă – poate vă întrebați de ce precizăm acest aspect la secțiunea definitorie materialului din care este confecționată; mașinile de spălat vase care sunt complet incorporabile sunt cele de care am vorbit foarte puțin mai sus; aceste modele au panoul de control pe muchia de sus a ușii, motiv pentru care partea frontala poate fi atașata de deschiderea unui obiect de mobilier; electrocasnicele complet incorporabile se integrează în totalitate în aspectul bucătăriei tale;

VOLUMUL MAȘINII DE SPĂLAT VASE INCORPORABILE

volum masina de spalat vase

Sunt situații în care nu dispui de suficient volum pentru a spăla toate vasele murdare din bucătărie. În acel moment te gândești cum ar fi fost să ai cea mai bună mașină de spălat vase incorporabile, însă e posibil să nu îi cunoști potențialul.

Ai un avantaj în momentul când ai avut deja experiențe anterioare și poți face comparații între viitoare mașină de spălat vase și cea precedentă. Cel puțin când vine vorba de spațiu, sunt câteva considerente de urmărit.

Sertare ajustabile sau detașabile

Fiind ajustabile pe înălțime, îți va fi extrem de simplu să le muți pentru a face loc paharelor mai inalte, farfuriilor sau vaselor de gătit cu diametru mare, precum și altor ustensile de bucătărie care nu ar încăpea într-o mașină de spălat vase incorporabilă cu rafturi fixe.

Mașină de spălat vase cu 3 rafturi

Cele mai multe dintre mașinile de spălat vase de pe piață au două rafturi pe care poți pune vasele. Se consideră a fi mai mult decât suficiente pentru a te folosi de spațiul interior pe care ți-l pune la dispozitie acest electrocasnic.

Totuși, modelele noi, ce sunt cunoscute drept mașini de spălat vase profesionale ce se folosesc de mult mai mult din volumul interior al dispozitivului, au un al 3-lea raft. Acel sertar terțiar se utilizează pentru ustensile de bucătărie(cuțite, furculițe, etc.), precum și pentru acele vase de gătit sau accesorii cu forme neregulate(capac pentru borcan, cești de cafea).

ZGOMOTUL PRODUS DE MAȘINA DE SPĂLAT VASE INCORPORABILĂ

zgomot masina de spalat vase

Să presupunem că zgomotul produs de o mașină de spălat rufe e justificat, plus că baia nu este o încăpere în care ne petrecem foarte mult timp purtând conversații, însă bucătăria este locul în care, actualmente, mulți dintre noi mâncăm, gătim ore în șir sau petrecem zeci de minute conversând.

E foarte posibil ca o mașină de spălat vase incorporabile, chiar și cea mai bună dintre ele, să te determine să întrerupi sau muți o conversație în altă cameră tocmai din cauza zgomotului. De asemenea, e deranjant să știi că în living(deseori poziționat alături de bucătărie) trebuie să ridici volumul televizorului pentru a-l acoperi pe cel al mașinii de spălat vase.

În acest punct știi sigur că e momentul să treci la următorul pas și să înlocuiești vechea mașină cu una nouă. Ai fi surprins să afli cât de silențioase sunt mașinile de spălat vase din ziua de azi, mai ales când ai ocazia să le compari cu cele vechi.

Dacă faci o investiție inteligentă te poți alege cu un model pe care abia dacă poți să îl auzi chiar și atunci când te afli în aceeași cameră în care este poziționată și mașină de spălat vase în timp ce funcționează.

Multe electrocasnice vin cu tehnologii menite să reducă sunetul. De fapt, nivelul sonor rămâne același în interior, însă se utilizează diferite metode prin care undele sonore să nu ajungă foarte mult în mediul exterior.

În funcție de producător, mașinile de spălat vase incorporabile pot avea straturi cu izolare fonică, o bază foarte solidă care să absoarbă sunetele, un motor confecționat din mai puține părți mobile sau fel și fel de alte inovații.

PERFORMANȚA DE SPĂLARE A VASELOR

sistem de spalare masina de spalat vase

Sistem de spălare - cum fucționează o mașină de spălat vase

Cea mai bună mașină de spălat vase incorporabilă folosește trei brațe rotative prin care pompează apa în interior pe vase. Fiecare dintre ele este poziționat într-o secțiune anume(pe plan vertical): sus, centru și jos.

Acele mașini cu sisteme de spălare complexe, care distribuie apa prin mai multe surse sunt ceva mai eficiente față de un sistem cu unul, două sau trei brațe rotative.

Pentru a fi și mai performante, unii producători adaugă prin anumite zone importante din apropierea rafturilor sisteme cu jet de apă care au rolul de a îndepărta alimentele întărite pe vase, ce nu se pot desprinde foarte ușor folosind doar ciclul standard de spălare.

Aceste jeturi de apă sunt deseori activate doar atunci când mașina de spălat vase funcționează în moduri agresive, precum un ciclu de spălare turbo. Din fericire pentru producătorii de mașini de spălat vase incorporabile, întotdeauna există soluții pentru îmbunătățirea sistemelor de spălare, deci pot aduce invoații pentru a determina oamenii să cumpere produsele întrucât își doresc să dispună de aceste beneficii.

masina de spalat vase

Cicluri de spălare a vaselor

Majoritatea mașinilor de spălat vase oferă cam aceleași cicluri de spălare:

 • ușor(lent) – consum redus de energie electrică și apă; se abordează acest program de spălare atunci când ai un număr mic de vase și nu au depuneri de murdărie foarte greu de îndepăratat;
 • standard(normal) – utilizat pentru o încărcătură completă de vase murdare(ce nu au depuneri de alimente întărite pe suprafața lor);
 • intens(agresiv sau turbo) – dacă ai foarte multe vase pline de grăsime și știi încă de la început că ciclul normal de spălare nu va avea efect asupra lor, e cazul să folosești modul intens;

Există și alte programe, iar persoanele ce posedă cea mai bună mașină de spălat vase și au și numeroase alte cicluri pe lângă cele standard deja menționate se pot considera norocoși, deoarece aui posibilitatea de a personaliza procesul de curățare în funcție de încărcătura mașinii, economisind energie și chiar și timp.

Mașina de spălat vase cu aburi devine tot mai populară și se și înțelege de ce. Unele folosesc aburul doar pentru a desprinde alimentele întărite, altele pentru a înmuia murdăria, urmând a fi indepărtată ușor cu un jet de apă.

Ideea e că aburul poate ajunge mult mai simplu în locuri în care apa nu ar avea foarte mult efect. Cu siguranță vei vedea rezultate pozitive, cu mult îmbunătățite, având această funcție trecută în lista caracteristicilor viitoarei tale mașini de spălat vase.

Sistemul de clătire suplimentară se poate folosi atunci când vasele nu sunt suficient de bine clătite sau când timpul nu îți permite să pornești un program complet și vrei să eviți situația în care vasele vor rămâne murdare o zi întreagă și depunerile se vor întări. Astfel, le poți clăti pentru ca mai târziu să fie nevoie doar de un ciclu standard de curățare.

CÂT CONSUMĂ MAȘINA DE SPĂLAT VASE

masina de spalat vase

Pentru a nu fi egoiști, consumul energetic nu se rezumă doar la banii pe care îi plătim lunar pe facturile de electricitate și apă, ci și la modul în care putem proteja mediul înconjurator sau îi putem dăuna. Multe mașini de spălat vase incorporabile sunt realizate conform unor standarde impuse de instituțiile de protecție a mediului, astfel încât consumul să se încadreze între anumite standarde.

Senzor de murdărie

Mașinile de spălat vase moderne au o tehnologie cu senzori prin care analizează vasele introduse în mașină și determină cât de murdare sunt și cât de greu ar trebui să se curețe. Folosind aceste informații, dispozitivul ajustează automat cantitatea de apă și ciclul de spălare corespunzător.

În acest fel, mașina de spălat vase folosește doar acea cantitate de apă și energie necesară pentru a curăța complet vasele. Astfel, consumul este unul minim și îți poți recupera foarte ușor banii investiți.

Program de semi-spălare

Acest program este selectat atunci când ai mai puține vase de spălat, în general un număr înjumătățit față de cel maxim admis de mașina de spălat vase incorporabilă. Vor funcționa doar sistemele(brațele) de spălare dintr-o singură secțiune(superioară sau inferioară), folosind implicit și mai puțină apă.

Spălare rapidă

Poți avea o funcție de clătire, precum cea despre care am vorbit mai sus, sau poți avea un mod de spălare rapidă pentru vasele care sunt foarte puțin murdare. Acest mod folosește foarte puțină apă, energie și detergent, spălând vasele rapid.

Funcție de uscare

Vorbim despre uscare la secțiunea consumului energetic deoarece există mașini de spălat vase cu uscare prin încălzire și mașini de spălat vase cu uscare prin ventilație. În cazul în care ai una cu ventilator, consumul de energie va fi mult mai mic, iar vasele se vor usca mai repede.

100 Comentarii
 1. Raspunde
  Daniela
  aprilie 25, 2019 la 8:03 am

  Buna ziua!
  Doresc sa cumpar o masina de spalat vase dar inca nu m-am hotatat care dintre modele sa il aleg,Bosh SMV46KX08 SAU Bosch SMV46KX01.Nu am gasit diferenta intre ele in specificatii si as dori sa stiu daca cuva este din inox sau plastic si ce an de fabricatie sunt.

 2. Raspunde
  Coroi Raluca
  martie 15, 2019 la 6:44 am

  Buna ziua ,
  Recomandari pt utilat o bucatarie , frigider , cuptor cu microunde , cuptor , plita , hota , masina de spalat vase ?
  Buget 3000 euro
  Multumesc

 3. Raspunde
  seby
  noiembrie 21, 2018 la 2:41 pm

  Ce parere aveti despre masina de spalat vase incorporabila Gorenje GV 64161 16 seturi clasa A+++ ? Suntem o familie mai numeroasa (6 pers.) , poate ne recomandati altceva . Va multumesc anticipat .

 4. Raspunde
  Mondiru Florina
  noiembrie 19, 2018 la 5:03 pm

  Buna ziua,

  Imi puteti spune, va rog, la ora actuala, ce masina de spalat vase de 45 cm ar fi ok pentru utilizarea ei in cadrul unui birou de 12 persoane, care utilizeaza farfurii si tacamuri mai mult pentru pranz, insa nu toata lumea. Nu ne intereseaza multe programe, una de 60 de cm ar fi greu de montat, intrucat spatiul disponibil aproape de chiuveta are undeva la 50 si un pic de cm. Am avut pana in vara un Beko DSFS4530, 10 Seturi, 5 Programe, Clasa A, 45 cm, dar e a doua oara in service din august si nu merita sa o mai reparam deja. Masina a fost si ar fi montata intre chiuveta si un calorifer langa, ii dauneaza acest lucru? Multumesc!

 5. Raspunde
  CIPRIAN GATA
  noiembrie 2, 2018 la 10:58 am

  Bună ziua,
  am avut o masina de spalat vase Electrolux nu stiu ce model, ceva ESF , dat nu am fost multuit deloc, deloc, vasele ramaneau unsuroase, chiar cu pete pe ele si dupa o clatire inainte de a fi puse in masina. Am vandut-o, si acum vrem sa ne cumparam o masina de spalat foarte buna, Miele sau Bosch, ceva premium oricum ca ma scoate nevesat afa ra daca mai dau rateu cu masina de spalat vase. Ce recomandari imi puteti face pe un astfel de segment. Oricum dupa experienta proasta cu Electrolux, sunt dispus sa dau si 3000 – 4000 lei pe o masina, dar sa fie the best.
  Multumesc mult.

 6. Raspunde
  Gabi
  septembrie 2, 2018 la 9:19 am

  Ceva recomandari pentru o masina de 45 cm la un buget de maxim 2000 lei, se poate? Multumesc.

 7. Raspunde
  David
  august 27, 2018 la 12:27 pm

  Va salut cu respect. Daca va rog sa imi oferiti cea mai buna varianta pentru o masina de spalat vase incorporata de 60cm , si una standard (neincorporata de 60cm) la un pret de pana la 2000 RON. suntem o familie de 3 membri (deocamdata :)) ). Va multumesc anticipat !

 8. Raspunde
  MURESAN DIANA
  august 21, 2018 la 3:13 pm

  Buna ziua,
  Am achizitionat o masina de spalat vase bosch, 6Ocm, incorporabila si vreau sa o montez sub plita pe gaz.
  Intre plita si masina mai ramane spatiu 5 cm, dupa ce am citit cartea tehnica a masinii am vazut ca scrie ca nu e ok sa fie montata sub un camp de gatit….totusi nu mi-as modifica toata mobila, aici se potriveste cel mai bine.Care sunt riscurile daca o montez sub plita? Nu as vrea totusi sa fim in pericol.

 9. Raspunde
  cornelia
  august 9, 2018 la 1:13 am

  Ne intereseaza achizitionarea pentru prima data a unei masini de spalat vase. Am vazut f. bune rewiev-uri la marca
  Electrolux slim ESL 4201LO, 45 cm. pe Emag.Ca suma e f. ok. Dv. ce parere aveti ? Pentru multi e un avantaj ca poate fi legata la apa calda . Eu am posibilitatea legarii doar la apa rece.E un dezavantaj acest model?

 10. Raspunde
  popa alexandra
  iulie 11, 2018 la 11:59 pm

  Buna ziua!
  Am nevoie de un sfat in privinta masini de spalat vase de 45 cm (incorporabila complet pentru o mobila cu usi fara manere) .Am citit despre ele si am vazut ca au multe functii dar nu stiu ce sa aleg intre Bosch SPV66TD00E si Bosch SPV66TX00E .buget de 3000 lei.

 11. Raspunde
  Cristi Ornea
  iunie 19, 2018 la 9:21 pm

  Buna ziua. Va rog sa imi recomandati o masina de spalat vase incorporabila de 45 cm, indiferent de pret, pentru o familie de 4 persoane.
  As dori una care sa nu ma lase cu inima indoita ca nu spala bine sau nu usuca bine.
  Inteleg ca marcile Bosh si Electrolux sunt foarte bune.
  Personal, am gasit un Whirlpool ADG 422 la pretul de 1100 lei, insa revew-urile nu sunt in integralitate bune.
  Va rog sa ma ajutati cu un top 3.
  Multumesc anticipat

 12. Raspunde
  Timea
  iunie 16, 2018 la 1:01 pm

  Bună, Răzvan!
  Total sau parțial incorporabilă?
  Ce părere aveți despre cele la care ușa se întredeschide la finalul ciclului de spălare? https://www.ideall.ro/magazin-masini-de-spalat-vase/electrolux/Masina-de-spalat-vase-Electrolux-ESI4501LOX–190402
  M-ar interesa o mașină slim eficientă din toate punctele de vedere. Mulțumesc!

 13. Raspunde
  policiuc
  mai 15, 2018 la 3:59 pm

  buna, desprE Teka DW8 70 FI ce poti sa imi spui? multumesc

 14. Raspunde
  Liliana
  aprilie 19, 2018 la 8:24 am

  Buna ziua.
  Va multumesc foarte mult pentru informatii si rcomandari! Cu ajutorul dumneavoastra reusit sa aleg cuptorul, plita si hota, dar nu ma pot hotari de masina de spalat vase sa aleg.
  Va rog frumos sa ma ajutati cu o recomandare sau doua pentru masina de spalat vase de 60 cm cat mai performanta, versatila si silentioasa. Bugetul meu e de maxim 2500 lei.
  Multumesc anticipat.

 15. Raspunde
  Nicol A.
  aprilie 15, 2018 la 11:18 pm

  Buna Razvan. Am si eu nevoie de o recomandare din partea ta ca specilist. Doresc sa achizitionez o masina de spalat vase. Am avut inainte un Bosch un model de vreo 4 ani dar din pacate la un soc puternic de curent a cedat placa electronica (am inteles ca la Bosch placa este foarte sensibila). Consumul de apa al masinii nu este o problema am foraj propriu. Bugetul alocat 1700 RON. Dimensiunea 60 cm, nu trebuie sa fie incorporabila. Ce parere ai de Whirlpool WFO 3T223 6P X, 6th Sense, Power Clean, 14 seturi, 10 programe, Clasa A++, 60 cm, Argintiu (oferta Media Galaxy)?
  Multumesc anticipat.

 16. Raspunde
  Mihaela
  aprilie 6, 2018 la 5:51 pm

  Buna ziua,
  Puteti va rog sa imi spuneti ce masina de spalat vase imi recomandati dintre cele mentionate mai jos, dpdv al raportului pret/calitate ?

  1. Beko DIN28430 – are specificatii bune, dar nu e Bosch
  2. Bosch SMV46KX00E – o masina buna, dar are cuva interioara din plastic
  3. Bosch SMV46MX01E – are cuva interioara din inox, dar e mai scumpa si nu sunt sigura ca merita diferenta de pret

  Multumesc!

 17. Raspunde
  Cosmin
  aprilie 2, 2018 la 10:20 pm

  Buna seara,

  Caut de ceva timp o masina de spalat vase incorporabila, as opta pentru Ariston, cea de mai jos.\Hotpoint LSTB 6B019
  Suntem o familie de 4 , cu vase multe si destul de greu de spalat, de aceea pe langa toate functiile ma intereseaza sa aiba putere la spalare( de 45cm ne permite spatiul)
  Am gasit-o la altex la 1300 ron.
  ce parere aveti despre ea? exista alte optiuni la banii astia ?
  Dar gama Electrolux, are mai multe jeturi de apa decat aceasta?sau doar sunt dispuse diferit?
  de exemplu aceasta Electrolux ESL4201LO.
  este model mai vechi decat Ariston? care ati alege dintre ele sau alte branduri?

 18. Raspunde
  Anca
  martie 30, 2018 la 1:17 pm

  Buna ziua. As dori sa achizitionez o masina de spalat vase incorporabila Bosch. Optez intre smv46kx00e si smv46kx01e. Nu mi dau seama de diferente. Ce imi recomandati? Va multumesc.

 19. Raspunde
  Cristina
  martie 23, 2018 la 5:30 pm

  Buna ziua!

  Va rog frumos sa ma ajutati cu o recomandare sau doua pentru o masina de spalat vase incorporabila, pentru o familie de 2-3 membri.

  Aceeasi rugaminte si pentru un cuptor electric (incorporabil) gatire cu aburi si curatarea cea mai usoara/facila. Doresc sa imi amenajez bucataria si cum am de gand sa nu mai investesc nimic cel putin 10-15 ani (sper eu) m-ar ajuta tare mult o recomandare pentru cele 2 produse vizate.

  Buget pentru amandoua undeva in jurul sumei 6000 ron, plus -minus (mai ales minus daca se poate :)) ).

  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  Cristina

 20. Raspunde
  ANA MARIA
  martie 15, 2018 la 2:35 pm

  Buna ziua, as dori sa achizitionez o masina de spalat vase, si as dori sa ma ajutati in a lua cea mai buna hotarare intre doua modele de la Bosch.Si care ar fi diferenta la ele.
  1.SPS66TI01E
  2.SPS69T78EU

 21. Raspunde
  Elena
  martie 13, 2018 la 6:42 pm

  Va rog, imi puteti spune pe care sa o aleg si de ce? Vad diferente intre ele, deoarece le-am comparat, insa sunt functii si accesorii care par importante si care la cea Bosch, de pilda, lipsesc. Adica ma gandesc ca e importanta capacitatea, dar si flexibilitatea cosurilor, si puterea de spalare a vaselor, precum si capacitatea de uscare, consumul de apa si energie, nr. de programe(desi aici cred ca e variabila treaba ca daca te obisnuiesti cu un program cu ala speli daca ies bine vasele.
  Masina de spalat vase Beko DFN28422W, Independenta, 14 seturi , 8 programe , A++, LCD, 60 cm, Alb
  Masina de spalat vase Hotpoint Ariston LFF 8M121 C EU, 14 seturi, 8 programe, LCD, A++, alb
  Masina de spalat vase BOSCH SMS46KI00E, 13 seturi, 6 programe, A++, inox

  Multumesc!

 22. Raspunde
  Izabela
  martie 13, 2018 la 12:15 pm

  Bună ziua,

  Ce mare re aveți despre mașina de spălat vase Bosch SMS46KI00E neincorporabila?
  Recomandati?
  Aveti și alte recomandări pentru o mașină neincorporabila de 60?

  Multumesc,

 23. Raspunde
  Mihaela
  martie 6, 2018 la 11:22 pm

  Buna seara!Vreau sa cumpar o masina de spalat vase incorporabila de 45 cm de 10 seturi,cu incarcare la jumatate,program scurt de spalare,functii suplimentare,la un pret accesibil(max.1800 lei).Din ce am citit se pare ca Bosch si Hot point ar fi cele mai bune,dar nu gasesc in model conform cerintelor.Dintre Whirlpool ADG 301 si Whirlpool ADG 422 care este mai buna?Va multumesc anticipat pentru raspuns!

 24. Raspunde
  Larisa
  martie 4, 2018 la 12:56 pm

  Buna ziua,imi puteti spune va rog ce parere aveti despre masinile de spalat vase incorporabile Grundig? Multumesc

 25. Raspunde
  Lorena
  martie 2, 2018 la 7:58 pm

  O parere despre un bosch SMS46KI00E? pe unde se situeaza? Este o masina de mijloc, din clasa f buna sau slabuta? Multumesc

 26. Raspunde
  Claudiu Rădoi
  martie 2, 2018 la 12:43 pm

  Buna ziua.
  O întrebare, va rog frumos.
  Doresc să achiziționez o mașină de spălat vase. Oscilez intre Electrolux ESL5330LO și Whirlpool WIO3T321P.
  Nu știu dacă Whirlpool-ul are indicator luminos in podea. E-mag-ul zice că are, Altex-ul zice că nu. Review-urile pe e-mag spun că nu are. Dvs. ce știți? Are?
  Îmi puteți recomanda o alta mașină de spălat vase buna la un preț de 1500-1600 lei!
  Mulțumesc mult!

 27. Raspunde
  Tudorita
  februarie 23, 2018 la 10:21 pm

  Buna seara! Ce parare aveti despre Masina de spalat vase Hotpoint incorporabila LSB 5B019 X EU? Multumesc!

 28. Raspunde
  Marinela
  februarie 23, 2018 la 12:28 pm

  Am o masina de spalat Thor TG51 603 F1 care si-a facut treaba timp de 6 ani, acum s-a defectat, se pare ca este vorba de o problema mai complicata ptr ca mesterul care a vazut-o nu a reusit sa-i dea de capat.
  Merita sa ma mai straduiesc sa o repar?
  Multumesc ptr ajutor!

 29. Raspunde
  Andreea
  februarie 16, 2018 la 9:03 pm

  Buna seara,

  Doresc sa achizitionez o masina de spalat vase si am gasit in MediaGalaxy modelul urmator: Bosch SMV45EX003 la pretul 1999.90 (13 seturi, 7 programe). Am cautat acest model si nu reusesc sa il gasesc nicaieri. Stiti cumva de ce? Nu stiu daca sa il cumpar sau daca e mai OK sa iau modelul SMV46KX08E la pretul 1800 (13 seturi, 6 programe) de pe Emag. Va multumesc foarte mult pentru sfat.

 30. Raspunde
  Strugariu
  februarie 12, 2018 la 12:40 pm

  Buna ziua, am nevoie de o recomandare, am un buget de 2000 ron….si as vrea sa aleg o masina de spalat vase complet incorporabila. Ce firma imi recomandati? as vrea sa fie de 60 cm….pentru ca am o bucatarie destul de mare. Eu m am uitat la acest model…..Masina de spalat vase incorporabila Whirlpool 6th Sense ADG 422, 10 Seturi, 7 Programe, Display LED, 45 cm…..ce parere aveti? Multumesc mult!

  • Raspunde
   Strugariu
   februarie 12, 2018 la 12:41 pm

   Masina de spalat vase incorporabila Whirlpool WIE 2B19, 6 programe, 13 seturi, Clasa A+, 60 cm…..sau asta care are 60 cm

 31. Raspunde
  elena
  februarie 11, 2018 la 8:24 pm

  care este diferenta intre produsele BOSCH si MIELE tinand cont de faptul ca producatorul ambelor branduri este in GERMANIA ?

 32. Raspunde
  elena
  februarie 11, 2018 la 8:22 pm

  Buna seara,
  as dori sa stiu ce diferente sunt intre un aragaz cu plita vitroceramica si cuptor electric tip BOSCH si o plita vitroceramica BOSCH si un cuptor electric BOSCH ?
  ce imi recomandati aragazul sau plita cu cuptorul electric ?
  multumesc !

 33. Raspunde
  Irina
  februarie 9, 2018 la 5:21 pm

  Buna Razvan,

  intre cele 2 modele de mai jos ce imi recomanzi? Multumesc frumos. Irina

  Electrolux ESL4655RO, Total incorporabila, 9 seturi, Clasa A+++, 7 programe, TimeManager, 45 cm
  BOSCH Masina de spalat vase incorporabila Bosch SPV69T80EU, 10 seturi, 6 programe, A+++, 45 cm

 34. Raspunde
  Adi
  februarie 6, 2018 la 12:32 am

  Buna ziua. Am ales masina de spalat vase ELECTROLUX ESL5355LO si voiam sa va intrebam daca isi merita banii sau daca sa alegem altceva. Ne trebuie cu dimensiune de 60cm.

 35. Raspunde
  Viorica
  februarie 5, 2018 la 4:21 pm

  Dorim sa cumparam plita cu inductie, cuptor electric, masina de spalat vase si hota telescopica. Toate incorporabile. Buget 5 500 – 6000 lei. Masina de spalat cu latimea de 45 cm si seturi 9 / 10, suntem 2 persoane, dar gatim, primim oaspeti etc. Ne intereseaza produse performante, la preturi standard, nu premium. Ce ne recomandati?

 36. Raspunde
  ana
  ianuarie 31, 2018 la 12:12 pm

  Buna ziua!Doresc sa cumpar o masina de spalat vase de 45 cm. Bugetul este de1500- 2000lei. Nu stiu de care, total sau partial incorporabila.Care e varianta mai buna?

 37. Raspunde
  Dragos
  ianuarie 24, 2018 la 8:46 pm

  Buna ziua.
  Intentionez sa achizitionez o masina de spalat vase standard, buget undeva la 1700 Ron(latime preferata 45)… ce recomandari imi puteti face?

  era sa uit…preferabil argintie sau gri(dorinta sotiei :D) Multumesc.

 38. Raspunde
  Irina
  ianuarie 22, 2018 la 12:09 pm

  Buna,

  Imi puteti face va rog si mie o recomandare pentru o masina de spalat vase – de preferat 45 cm, iar raportul calitate pret sa fie unul bun.

  Va multumesc frumos,
  Irina

 39. Raspunde
  Csilla
  ianuarie 7, 2018 la 10:27 am

  Buna ziua !imi puteti recomanda o masina de spalat vase incorporabila cu 45 cm pana la maxim 2000 lei care sa aiba cat mai multe functii cs incarcare la jumate ,pornire intarziata si care rezista la apa destul de dura?

 40. Raspunde
  Andreea
  decembrie 28, 2017 la 7:03 pm

  Buna seara. Vreau sa iau si eu o masina de spalat vase siemens de 60 de cm, 14 seturi. Nu prea gasesc nimic despre ele. Sunt fiabile? Am nevoie de o parere. Multumesc.

  • Raspunde Razvan
   Razvan
   Administrator
   decembrie 29, 2017 la 12:56 pm

   buna ziua. Nu sunt multe modele pe piata din Romania, tocmai din acest motiv nu sunt tocmai hotarat sa vi le recomand. Faptul ca un brand nu comercializeaza foarte mult intr-o tara ma duce cu gandul la dificultati in a gasi piese de schimb in caz ca sunt probleme de natura tehnica.

   In schimb, daca bugetul va permite, va recomand cu caldura acest model de masina de spalat vase: Bosch SME68TX06E – 14 seturi, 8 program e de spalare, clasa energetica A+++, dimensiunea de 60cm.

   O zi deosebita!

 41. Raspunde
  mirela
  decembrie 27, 2017 la 12:26 pm

  Buna ziua,
  Sunt in plin proces de achizie a alectrocasnicelor si as avea nevoie de un sfat legat de masina de spalat vase:
  Electrolux ESL4555LO sau Electrolux ESL4570RO
  Multumesc!

  ps revin si cu intrebari legate de celelalte electrocasnice 🙂

  • Raspunde Razvan
   Razvan
   Administrator
   decembrie 29, 2017 la 1:09 pm

   Buna ziua,

   Dintre cele doua modele, mai ok este Electrolux ESL4570RO – este mai eficient, clasa energetica fiind mai buna.

   Totusi, eu va recomand Electrolux ESI4620ROX – difera ca design, insa am auzit doar de bine despre el de la cei care l-au cumparat 🙂

  • Raspunde Razvan
   Razvan
   Administrator
   decembrie 18, 2017 la 3:37 pm

   Salut,

   Sunt similare ca performante. Desi este mai ieftina, modelul Bosch SMV46KX08E este optimizat mai bine, cu un consum mai ok de apa/energie electrica. Plus de asta, are si un set in plus, asa ca l-as alege pe acesta.

 42. Raspunde
  Dan
  decembrie 14, 2017 la 7:31 pm

  Buna seara.
  Am avut o masina de spalat Wirlpool ADG 422 ,10 seturi si acum sunt atras de Electrolus ESL 4655RO.
  Un sfat ar fi bine venit.
  Multumesc.

  • Raspunde Razvan
   Razvan
   Administrator
   decembrie 14, 2017 la 7:48 pm

   Buna seara,

   La ce pret are, nu ma da pe spate.
   In schimb, ma impresioneaza asa ceva, insa nu multa lume si-o permite: Masina de spalat vase incorporabila Bosch SPV69T70EU, 10 seturi, 6 programe, Clasa A++, 45 cm

   Pentru mine, acea masina de spalat vase este solutia perfecta!

   • Raspunde
    Dan
    decembrie 14, 2017 la 8:05 pm

    Buna seara.
    Am avut o masina de spalat Wirlpool ADG 422 ,10 seturi si acum sunt atras de Electrolus ESL 4655RO.
    Un sfat ar fi bine venit.
    Multumesc.

    Multumesc pentru raspuns.

    • Dan
     decembrie 14, 2017 la 8:06 pm

     Multumesc pentru raspuns.

 43. Raspunde
  Dan
  noiembrie 27, 2017 la 3:57 pm

  Buna ziua.
  O intrebare am.
  Ce parere ai despre masina asta de splat vase Bosch SMV45AX03E ?
  Daca stii vreo varianta mai buna astept sugestiile.☺
  Multumesc frumos.

  • Raspunde Razvan
   Razvan
   Administrator
   noiembrie 27, 2017 la 4:07 pm

   Buna ziua,

   Masina de spalat vase Bosch SMV45AX03E este ok, insa eu as cumpara Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV46KX08E, 13 seturi, 6 programe, Clasa A++, Silence Plus, 60 cm – pentru 100 de lei in plus primiti o capacitate mai mare, un numar mai mare de programe si acelasi consum de apa/energie electrica. Iar daca are tot 60cm, eu deduc faptul ca este mult mai bine optimizat acest model decat cel amintit de dumneavoastra.

   Va multumesc pentru vizita & comentariu. O zi deosebita

   • Raspunde
    BOTI
    noiembrie 27, 2017 la 6:12 pm

    Multumesc, sfat bun.

 44. Raspunde
  popa ecaterina
  noiembrie 14, 2017 la 12:36 am

  Buna seara, va rog, ce parere aveti referitor la masina de spalat vase whirpool WRIC 3C26

  • Raspunde Razvan
   Razvan
   Administrator
   noiembrie 14, 2017 la 6:19 pm

   Modelul este fiabil. Ca solutie alternativa, tot de la Whirlpool, puteti analiza si aceasta masina de spalat vase incorporabila: Whirlpool WBC 3B19 B, A+AA, 13 seturi, 5 programe, Negru.

   O zi frumoasa!

   • Raspunde
    popa ecaterina
    noiembrie 14, 2017 la 8:09 pm

    Multumesc frumos! Am achizitionat-o azi dimineata. Intradevar si alternativa era ok.

 45. Raspunde
  BUDACA A
  octombrie 19, 2017 la 3:13 pm

  Masina de vase BOSCH SMS40E32EU , type-SI6P1B

 46. Raspunde
  BUDACA A
  octombrie 19, 2017 la 12:55 pm

  am o masina de spalat vase BOSCH si nu mai incalzeste apa , poate cineva sa-mi raspunda daca se poate repara ?

  • Raspunde
   BUDACA A
   octombrie 19, 2017 la 1:24 pm

   Nu este in garantie si nici nu mai am manualul.Am gasit pe cineva care s-ar pricepe dar nu stie cum se desface sa ajunga la partea electronica( nu am eu termenii, neaparat ).Ma puteti ajuta cu ceva?

   • Raspunde Razvan
    Razvan
    Administrator
    octombrie 19, 2017 la 2:50 pm

    Ce model este?

  • Raspunde Razvan
   Razvan
   Administrator
   octombrie 19, 2017 la 1:06 pm

   Buna ziua,

   Masina de spalat vase de care aminteati este in garantie? Daca da, se poate apela la magazinul care a comercializat-o pentru lamuriri suplimentare. Daca discutam despre o masina care nu se mai afla in garantie, cel mai bine ar fi sa incercati la un service marca din oras sau la un service local specializat in echipamentele electrocasnice. De regula, principiul de functionare al masinilor de spalat vase nu este unul complicat, Bosch fiind si unul dintre brandurile cu numeroase puncte de service pe plan local.

   Daca aveti nevoie de lamuriri suplimentare, lasati un mesaj. Cert este ca un specialist ar trebui sa vada masina de spalat vase cu probleme pentru a oferi un diagnostic precis, implicit o metoda de reparare si costurile aferente.

   O zi frumoasa!

 47. Raspunde
  Irina
  octombrie 7, 2017 la 3:08 pm

  Buna ziua. Ce masina incorporabila se preteaza pentru o familie cu patru membri? Nu prea mai avem timp in ultima vreme de cand cu cel de-al doilea copil, joburile noastre sunt destul de departate de casa si am dori sa economisim pe cat se poate pentru a fi alaturi de micutii nostri inainte de culcare. Se gateste zilnic, drept pentru care avem nevoie de masina de spalat vase fiabila si destul de incapatoare. Multumesc!

 48. Raspunde
  Edy
  septembrie 30, 2017 la 8:27 pm

  Aceste mașini spala numai vase de ceramica care sunt cele mai ușor de spălat manual.greul ar fi la oalele in care preparam mâncare.cu astea ce facem ? Incap in mașină? Daca nu, mă scuzați dar am devenit prea comozi….Niste farfuri le putem spala și noi că nu suntem putori,nu?

  • Raspunde Razvan, Top Incorporabile
   Razvan, Top Incorporabile
   Administrator
   octombrie 2, 2017 la 9:07 am

   Masinile de spalat vase sunt concepute pentru vase de dimensiuni reduse, nicidecum pentru oale de 15 litri.
   Nu cred ca e vorba de comoditate cat e vorba de timp, tot mai putin pentru fiecare dintre noi in ultima vreme. Iar cand vii acasa dupa 10 ore de munca, alte 2-3 pierdute pe traseu/trafic, poate ar fi mai indicat sa petrecem acel putin timp ramas liber cu cei dragi. Desigur, se pot spala si la chiuveta, doar ca depinde si de cantitate. O familie cu 4-6 membri care serveste de macar doua ori mesele acasa, credeti-ma ca lasa destul de multe vase pentru curatat.

 49. Raspunde
  Geanina
  iunie 27, 2017 la 4:21 pm

  Tot un model Bosch am cumparat si noi dar acesta SMV24AX02E, l-am luat pentru ca avea mai multe programe de spalat si in plus o optiune pentru clatire suplimentarea.
  Cu ajutorul programului Glass 40° pot spune ca paharele ies foarte curate si uscate, stralucesc dupa ce le scot din masina de spalat vase.
  Are o lumina de semnalizare care te anunta daca mai are de spalat sau s-a terminat care se reflecta in podea pentru a fi mai vizibila, in caz ca uiti ca ai pus vasele la spalat.

  Tehnologia pe care o foloseste in spalarea vaselor este foarte eficienta si ecologica, incalzeste apa foarte rapid filltrand-o si in plus motorul este unul economic care functioneaza excelent, foarte silentios si consuma foarte putin.
  Spala la 70°C cu o presiune ridicata apei, nu mai este nevoie sa indepartezi de fiecare data incarcatura de pe vase pentru ca le curata foarte bine, indiferent de cat sunt de murdare.

  Are si o optiune de extra uscare daca ti se pare ca nu sunt uscate suficient, poti sa schimbi temperatura si vasele vor iesi asa cum doresti.
  Intr-adevar, pretul este un pic mai ridicat, dar cred ca merita toti banii, sunt multumita de ea si m-a scapat de munca depusa cu spalatul si mai apoi cu stersul vaselor pentru ca desi foloseam un uscator, niciodata nu erau suficient de uscate pentru a le putea pune la loc.

 50. Raspunde
  Cezara
  iunie 16, 2017 la 3:52 pm

  Eu am cumparat un model acum vreo doi ani si nu am nici cel mai mic repros la adresa lui – Masina de spalat vase Bosch SMS40E32EU

  Aceasta masina de spalat vase este cam tot ce ai nevoie pentru o bucatarie tehnologizata corespunzator. Este extrem de fiabila, eficienta si spala orice tip de vase la o temperatura de 65 de grade, temperatura la care am folosit-o cel mai mult. Vesela este curatata propice, un mare plus pentru o familie precum a noastra, cu sapte membri.

  Avantajele acestui model de masina de spalat vase ar fi urmatoarele:
  -este incapatoare, suficient de bine compartimentata pentru a-ti baga la curatat diferite tipuri de vase.
  -are un spatiu construit cu atentie, drept pentru care poti curata si vase de dimensiuni mai mari.
  -raportul calitate/pret este cel mai bun de pe piata, parerea mea.
  -este o masina silentioasa, o pornesc de fiecare data seara si nici macar nu se aude din sufragerie, chit ca avem usile deschise si un auz destul de fin.
  -spala bine indiferent de nivelul de murdarie. Spal de doi ani tigai, cratite, vesele lasata de dimineata, farfurii bagate la cuptorul cu microunde precum si alte ustensile de bucatarie.
  -are programe de spalare cu durate predefinite, un mare plus de altfel. Eu folosesc programul de 65 de grade care se intinde pe o perioada de doua ore aproape zilnic si rezultatele sunt miraculoase.

  Are si cateva minusuri, daca le pot numi astfel. Eu sunt o persoana mai pretentioasa, asa ca…
  -nu are palnie pentru sare. Da, este incomod sa bagi sare pentru o operatiune de curatare derulata periodic dar m-am obisnuit.
  -programul de peste 65 de grade nu exista sau nu l-am gasit eu. Nu prea e nevoie dar…niciodata nu poti sa stii cand ai de=a face cu un caz exceptional.
  -procesul de uscare este eficient dar nu perfect, functie de pozitia vaselor. Mai ramane putina apa in anumite vase dar e normal, uneori le pun la curatat intr-un mod destul de dezorganizat.

  Per ansamblu, recomand cu caldura Masina de spalat vase Bosch SMS40E32EU. Bosch sunt niste profesionisti desavarsiti, produsele lor multumindu-ma de fiecare data.

Lasa un raspuns

+ 60 = 69

Login/Register access is temporary disabled