cuptor cu microunde

CUPTOARE CU MICROUNDE INCORPORABILE

Cuptor cu microunde incorporabil Bosch BFL634GS1

Cuptor cu microunde incorporabil Bosch BFL634GS1

incorporabil

Cuptor cu microunde Samsung MS23F301TAK

Samsung MS23F301EAW

Cuptor cu microunde Samsung MG23F301TAS

Whirlpool AMW 730/SD

Cuptor cu microunde incorporabil Whirlpool AMW 730/SD

incorporabil

Cuptor cu microunde Samsung GE83X

Cuptor cu microunde Samsung GE83X

Cuptor cu microunde incorporabil BEKO MGB25332BG

Cuptor cu microunde incorporabil BEKO MGB25332BG

incorporabil

Cuptor cu microunde incorporabil Whirpool AMW 730

incorporabil

Bosch BFL634GS1

Cuptor cu microunde incorporabil Bosch BFL634GS1

incorporabil

Cuptor cu microunde Hansa AMG20E70GVH

Cuptor cu microunde Hansa AMG20E70GVH

Cuptor cu microunde incorporabil NEFF C17WR01N0

Cuptor cu microunde incorporabil Whirlpool W7 MD 440 NB

incorporabil

Pe lângă faptul că un cuptor cu microunde îți oferă o modalitate rapidă și eficientă de a-ți încălzi mâncarea, microundele sunt și foarte economice pentru orice locuință. Ele au devenit și din ce în ce mai moderne și mai practice, nemaifiind o surpriză să găsești un cuptor cu microunde care să aibă și grill sau un ventilator pentru funcții de gătit, nu doar încălzit. Poți lua ca avantaj și faptul că e un cuptor foarte mic, deci e perfect pentru cei care au spațiul din bucătărie relativ limitat.

Cuptor cu microunde Whirlpool

Cum funcționează un cuptor cu microunde?

Microundele utilizează unde radio care se propagă cu o frecvență de 2500 MHz, care sunt mai apoi absorbite de apă, grăsimi și zahăr și sunt convertite direct în căldură. Microundele nu sunt absorbite de majoritatea vaselor de gătit sau recipientelor din plastic, sticlă sau ceramică, ar sunt reflectate de metal, de aceea recomand să nu se folosească vase sau ustensile din metal în cuptor.

Spre deosebire de cuptoarele obișnuite, unde căldura pătrunde dinspre exterior spre centrul alimentelor gătite, undele produse de cuptorul cu microunde stimulează apa și grăsimea din interiorul mâncării. Din cauza faptului că doar mâncarea este încălzită și nu interiorul cuptorului, cuptoarele cu microunde sunt mai eficiente.

Un dezavantaj al lor, totuși, ar fi acela că aerul din cuptor este la temperatura camerei și nu se poate forma niciun fel de crustă pe mâncare, cel puțin atâta timp cât nu alegi un cuptor cu microunde cu funcție de grill.

Cuptor cu microunde incorporat

Tipuri de cuptoare cu microunde

Microundele pot fi portabile(neincorporate) sau incorporabile.

Cuptor doar cu microunde

Pentru mai multă simplitate, microundele sunt suficiente pentru a încălzi sau decongela mâncarea. Folosește-l pentru mâncăruri deja gătite, supe sau legume, opțiunile sunt în număr foarte mare.

Cuptor cu microunde cu grill

Acest cuptor conține cam toate funcțiile unui cuptor cu microunde obișnuit, la care se adaugă funcția de grill. Acum nu mai e nevoie să folosești cuptorul cu microunde doar pentru încălzit, având posibilitatea de a găti diferite preparate din carne sau de a da alimentelor gătite acea crustă mult dorită.

Cuptor cu microunde combi

Comportându-se mai mult ca un mini cuptor, această alternativă are ca funcții utilizarea microundelor, grillul, convecția și deseori chiar și funcția de gătire cu abur. Poate fi o soluție pentru bucătăriile mici cu foarte puțin spațiu util disponibil pentru electrocasnice, sau pur și simplu să fie electrocasnicul versatil și util al bucătăriei tale.

Cuptor cu microunde incorporabil

Creat să se potrivească perfect cu decorul bucătăriei tale, modelul incorporabil oferă un design impecabil și un spațiu mai mare de desfășurare a activității în bucătăriei. Sunt foarte practice, compacte și extrem de ușor de utilizat.

Cuptor cu microunde Samsung

Dimensiunea și puterea unui cuptor cu microunde

Prin dimensiune ne referim strict la capacitatea cuptorului, iar aceasta poate varia între 17 – 32 de litri. Alegerea se poate face fie în funcție de scopul în care va fi utilizat cuptorul, fie după numărul de membri ai familiei.

Cat despre putere, aceasta se măsoară în Watti și reprezintă eficiența cuptorului în timpul procesului de gătire. Cu cât puterea este mai mare, cu atât mai repede se vor găti alimentele introduse în cuptor.

Cuptor cu microunde incorporabil

Alte informații despre cuptoarele cu microunde

Prețul cuptoarelor cu microunde variază foarte mult, dar acest aspect nu este unul dependent de factori precum puterea sau dimensiunea electrocasnicului. Gândește-te ce tipuri de alimente consumi de obicei și cum alegi să conservi mâncarea. Dacă folosești un congelator, atunci o funcție de decongelare ar fi chiar utilă.

Accesorii

Sunt câteva accesorii foarte utile pentru posesorii de cuptoare cu microunde. Vasele de gătit sunt considerate tot accesorii. Cele mai speciale pot fi considerate accesoriile pentru gătit ouă ochiuri, spre exemplu.

Gătire și decongelare automată

Cuptorul cu microunde are abilitatea de a analiza singur volumul de mâncare din cuptor și de a stabili timpul necesar gătitului.

Decongelare rapidă

Cunoscută și sub numele de chaos defrost, cuptorul accelereaza procesul de decongelare a alimentelor prin folosirea unor unde suplimentare.

Protecție copii

Degetele copiilor sunt detectate automat, iar electrocasnicul previne efectuarea oricărei comenzi care ar putea ar putea conduce la pornirea aparatului sau la interferența dintre copil și procesul de gătit.

Panou de control

Numerele de pe panoul de control asigură o operare mai ușoară a aparatului, permițându-ți alterarea setărilor fără a fi nevoie să întrerupi gătirea. Poți seta timerul pe o perioadă de timp fixă prin intermediul butoanelor tactile sau electronice.

Învelișul interior

Cuptoarele cu microunde sunt mai ușor de curățat decât cele obișnuite. Modelele de top au tehnologii de autocurățare catalitică sau pirolitică, ceea ce înseamnă că rareori vor exista depuneri de grăsime sau mâncare pe pereții interiori ai cuptorului cu microunde.

Secvențe multiple de gătit

Cuptoarele moderne au abilitatea de a schimba puterea de funcționare pe parcursul procesului de gătire, astfel încât să nu te mai preocupe etapele, ci doar rezultatul final. Spre exemplu, cuptoarele pot face trecerea automat de la programul de decongelare la cel de gătire.

Programe de gătit presetate

Programele pot fi sau nu pot fi o necesitate, însă unele dintre ele se dovedesc a rămâne utile. Programele presupun gătirea unui anumit fel de mâncare sau a unui aliment anume.

Senzor de gătit

Un cuptor cu microunde de top ar putea oricând să detecteze umezeala din alimente și din interiorul său și să regleze temperatura și timpul de gătit în functie de acele informații, întrucât să se obțina cele mai bune rezultate.

Cuptor cu microunde cu timer

Sfaturi pentru folosirea corespunzătoare a cuptoarelor cu microunde

Păstrează cuptorul într-o stare cât mai bună, ține-l cât mai curat posibil, deoarece un cuptor murdar nu va face decât să gătească mai greu și neuniform. Evită să folosești lavete cu suprafețe abrazive care ar putea zgâria suprafața interioară a cuptorului.

De asemenea, nu încerca să pornești cuptorul cu microunde atunci când este gol, deoarece undele respective se vor reflecta în interiorul cuptorului și asta i-ar putea afecta funcționarea.

Folosește doar vase care sunt compatibile cu microundele. După cum spuneam și mai sus, în cuptorul cu microunde se pot folosi vase din ceramica, sticlă sau plastic, toate cu excepția metalului.

Dacă mâncarea pe care o gătești este acoperită cu folie de gătit, asigură-te că lași un mic spațiu deschis pentru a permite aburului să iasă din vasul de gătit.

Lasă mâncarea în cuptor timp de 2 minute după ce cuptorul s-a oprit, deoarece căldura înca va continua să circule prin alimente. De asemenea, atunci când scoți mâncarea din cuptor fii precaut, deoarece vasul de gătit poate fi rece, dar mâncarea este fierbinte.

9 Comentarii
 1. Raspunde
  Camelia
  februarie 1, 2018 la 2:01 am

  Buna seara.M-ar interesa o parere despre hota decorativa Studio Casa Dolce Vita,mai exact din ce material este,inafara de lemnul acela natur.Vis-a-vis de electrocasnice incorporabile rustice culoare crem sau bej,nu stiu ce sa aleg intre Hotpoint,Gorenje,Wirlpool sau Franke.Multumesc anticipat pt ajutor!!!

 2. Raspunde
  Daniel
  ianuarie 12, 2018 la 5:04 pm

  Buna ziua. Ultima oara cand am vb m-ati sfatuit la un cuptor incorporabil…pe care l-am si cumparat. Acum as dori sa cumpar si un cuptor cu microunde unde bugetul ar fi undeva la vreo 300-400 ron. Multumesc

  • Raspunde Razvan
   Razvan
   Administrator
   ianuarie 13, 2018 la 12:37 pm

   Buna ziua,

   Consider ca sunteti in cautarea unui cuptor cu microunde fara posibilitatea de a fi incorporat…bugetul nu ne-ar permite sa optam pentru un model incorporabil.
   Un cuptor cu microunde normal si de foarte buna calitate este Sharp R220S – are si un pret foarte bun din ce observ.

   Alternative: Samsung GW711K-B sau Electrolux EMS20300OX

   alege varianta finala si in functie de design, functiile lor sunt similare. Nu am idee cum ti-ai amenajat bucataria, asa ca am ales trei variante cu design-uri diferite.

   O zi frumoasa!

   • Raspunde
    Daniel
    ianuarie 13, 2018 la 12:53 pm

    Ok…multumesc de raspuns

 3. Raspunde
  calin
  ianuarie 5, 2018 la 12:36 pm

  Buna ziua si la multi ani!
  O intrebare legata de cuptoarele cu microunde incorporabile. Am gasit unul de la Beko ce are un pret relativ bun insa as vrea sa stiu si parerea dvs.
  Pachet Cuptor cu microunde incorporabil Beko MOB20231BG, 20 l, 800 W, Touch Control, Timer digital, Negru/Inox + Kit instalare MOK20232X, Inox
  Multumesc!

  • Raspunde Razvan
   Razvan
   Administrator
   ianuarie 8, 2018 la 10:56 am

   Buna ziua, la multi ani!

   nu este un cuptor rau, partea proasta este ca super tehnologizarea asta a produselor Beko nu este neaparat si fiabila, in timp nu stiu cat de rezistent va fi…

   Daca va permiteti un produs mai scump, aveti un model cu volum similar de la Whirlpool: Cuptor cu microunde incorporabil, Whirlpool AMW 140IX, 800W, 20 l, Inox – mai putin tehnologizat, insa foarte eficient.

Lasa un raspuns

− 1 = 3

Login/Register access is temporary disabled